Informace o cookies na této stránce
Vetrnik.cz potřebuje Váš souhlas s využitím cookies ke shromažďování a analýze informací o návštěvnosti tohoto webu a ke zlepšení a přizpůsobení obsahu a reklam. Svůj souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Nastavení OK
Souhlas můžete odmítnout zde.

Větrník pro vás piluje přípravu kávy

A je tu nový rok. S ním přichází nové plány a hlavně předsevzetí. Ta si dala i vaše cukrárna Větrník a všichni, kdo k ní patří, aby vám u nás bylo zase o něco příjemněji. Jste to ostatně vy, naši zákazníci a stálí hosté, díky kterým máme stále motivaci zlepšovat jak naše produkty, tak i naše služby. Kromě toho, že vám budeme průběžně přinášet zákulisní informace z cukrárny na našem novém blogu, chystáme i další novinky.

Tak k nim rychle přejděme. Ačkoli jsme si vždy zakládali na kvalitní kávě a náš personál byl důkladně proškolený ohledně její přípravy, pustili jsme se s nadšením sobě vlastním do pilování našich baristických dovedností. S heslem, že vždy je co zlepšovat, jsme si pozvali zkušeného kávového experta z Prahy, jehož kvality byly ověřeny na několika baristických soutěžích. Během několikahodinového školení jsme se dozvěděli mnoho zajímavých informací o pěstování a pražení kávy. Zjistili jsme také něco o kvalitě té naší, kterou vám servírujeme v řečkovické cukrárně a nákupním centru Avion.

Teď už víme, že kávová směs, kterou nám dodává brněnská pobočka Filicori Zecchini obdržela certifikaci Národního institutu italského expressa. To znamená, že  si u nás můžete vychutnat pravou italskou kávu a žádnou její náhražku. Společnost Filicori Zecchini ostatně funguje už téměř sto let. O kvalitě jejich kávy není proto třeba pochybovat, jelikož je prověřená časem.

Vraťme se ale ke zmiňovanému školení. Největším přínosem pro nás byly praktické ukázky přípravy kávových nápojů. Zkušený barista nám předvedl oku i jazyku lahodící latté macchiato nebo cappuccino, jehož příprava je opravdovým oříškem. Už jen ušlehat správnou mikropěnu a řádně smísit mléčnou a kávovou část nápoje je náročné. Tuto část jsme ovšem měli zmáknutou díky pravidelnému cviku v cukrárně a dostali jsme od zkušeného baristy pochvalu. Vizuální stránka kávových nápojů byla ovšem zapeklitější.

Obrázek neboli latte art na cappuccinu je třešničkou na dortu, kterou zvládnou jen ti neotrlejší a nejtrpělivější. My jsme ovšem toto vizuální umění pojali jako výzvu a rozhodli jsme se naučit základní obrazce. Proto teď usilovně trénujeme a může se stát, že vám na stole přistane právě takové cappuccino, které už se nám stále častěji daří připravovat.

Věříme,  že vás už brzo potěšíme našimi novými dovednostmi a vy si budete objednávat kávu stejně rádi jako naše sladké dobroty.

 

Váš Větrník

 

 




Co říkají naši zákazníci:

Vše chutna, jak ma !!!

Jara Lerch

Včera jsem ochutnala další zákusek od Vás - naprostý luxus! Už fakt nechci žádné jiné zákusky než ty od Vás!!! Vystrnaďte všechny umělotiny a staňte se jedinými cukráři v České republice - máte na to!!

Sylva Karešová

V týdnu jsem si u vás v Tescovým čtverečku koupil řez Rafaelo... To se zas chuťový buňky vyřádily !!! Myslím, že bych se vašema zákuskama mohl UŽRAT k smrti ! Omlouvám se za ten hrubší výraz ale spisovně "ujíst" neodpovídá realitě.

Ludvík Franta
Další zákazníci


Provozovna Řečkovice s kavárnou Palackého nám. - Řečkovice Otevírací doba:
Denně: 10:00 – 19:00
Cukrárna v NC Královo pole NC Královo pole Otevírací doba:
Denně: 9:00 – 21:00
Mimořádná otevírací doba:
8.5.2024 Zavřeno

Provozovna OC Campus Square Brno - Bohunice OC Campus Square Otevírací doba:
Denně: 9:00 – 20:00
Mimořádná otevírací doba:
8.5.2024 Zavřeno
Zmrzlinárna Venhudova Venhudova - Černá pole Otevírací doba:
Denně: 11:00 – 19:30

Zmrzlinářství Řečkovice Zmrzlinářství Řečkovice Otevírací doba:
Otevíráme 5.4.2024
13-18 hodin
Provozovna Lidická Lidická Otevírací doba:
Denně: 11:00 - 19:00
Provozovna Lelekovice Lelekovice Pouze výdej objednávek:
po - ne: 10:00 - 17:00
Větrník na sociálních sítích
Facebook Větrník     Instagram Větrník
Rychlý kontakt
E-mail:
Tento email neslouží pro objednávky.
Pro objednávky využijte náš e-shop.
Kariéra

Chcete pracovat v naší cukrárně?
Máte k dortům, pečení nebo prodávaní kladný vztah?
Vyplňte tento formulář.

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku.
Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

Běží na ASPIFY