A je tu nový rok. S ním přichází nové plány a hlavně předsevzetí. Ta si dala i vaše cukrárna Větrník a všichni, kdo k ní patří, aby vám u nás bylo zase o něco příjemněji. Jste to ostatně vy, naši zákazníci a stálí hosté, díky kterým máme stále motivaci zlepšovat jak naše produkty, tak i naše služby. Kromě toho, že vám budeme průběžně přinášet zákulisní informace z cukrárny na našem novém blogu, chystáme i další novinky.
Tak k nim rychle přejděme. Ačkoli jsme si vždy zakládali na kvalitní kávě a náš personál byl důkladně proškolený ohledně její přípravy, pustili jsme se s nadšením sobě vlastním do pilování našich baristických dovedností. S heslem, že vždy je co zlepšovat, jsme si pozvali zkušeného kávového experta z Prahy, jehož kvality byly ověřeny na několika baristických soutěžích. Během několikahodinového školení jsme se dozvěděli mnoho zajímavých informací o pěstování a pražení kávy. Zjistili jsme také něco o kvalitě té naší, kterou vám servírujeme v řečkovické cukrárně a nákupním centru Avion.
Teď už víme, že kávová směs, kterou nám dodává brněnská pobočka Filicori Zecchini obdržela certifikaci Národního institutu italského expressa. To znamená, že si u nás můžete vychutnat pravou italskou kávu a žádnou její náhražku. Společnost Filicori Zecchini ostatně funguje už téměř sto let. O kvalitě jejich kávy není proto třeba pochybovat, jelikož je prověřená časem.
Vraťme se ale ke zmiňovanému školení. Největším přínosem pro nás byly praktické ukázky přípravy kávových nápojů. Zkušený barista nám předvedl oku i jazyku lahodící latté macchiato nebo cappuccino, jehož příprava je opravdovým oříškem. Už jen ušlehat správnou mikropěnu a řádně smísit mléčnou a kávovou část nápoje je náročné. Tuto část jsme ovšem měli zmáknutou díky pravidelnému cviku v cukrárně a dostali jsme od zkušeného baristy pochvalu. Vizuální stránka kávových nápojů byla ovšem zapeklitější.
Obrázek neboli latte art na cappuccinu je třešničkou na dortu, kterou zvládnou jen ti neotrlejší a nejtrpělivější. My jsme ovšem toto vizuální umění pojali jako výzvu a rozhodli jsme se naučit základní obrazce. Proto teď usilovně trénujeme a může se stát, že vám na stole přistane právě takové cappuccino, které už se nám stále častěji daří připravovat.
Věříme, že vás už brzo potěšíme našimi novými dovednostmi a vy si budete objednávat kávu stejně rádi jako naše sladké dobroty.
Váš Větrník